Wat is uCatalog?

uCatalog is een webapplicatie voor het stapgewijs inventariseren en verdelen van - geërfde - spullen.

Stap 1. Binnen een besloten groep worden items in een catalogus gezet, door de catalogus-eigenaar en leden met de rol editor.

Stap 2. Alle catalogusleden maken hun keuzes per item. Keuzes zijn niet zichtbaar voor andere catalogusleden tot stap 3.

Stap 3. De Bespreeklijst wordt geopend: de items verschijnen met ieders keuzes in de bespreeklijst, op volgorde van keuze-overlap. Elk item wordt besproken en toegewezen aan een cataloguslid of aan andere bestemmingen. Toegewezen items gaan automatisch van de Bespreeklijst naar de betreffende Ophaallijst.

Stap 4. Elk cataloguslid haalt zijn of haar items op, de overgebleven items worden naar de aangewezen bestemmingen gebracht. Alle verwerkte items worden afgestreept van de Ophaallijst. Verwerkte items gaan automatisch van de Ophaallijst naar de Klaar-lijst. Hierdoor kunnen alle catalogusleden zien welke items waar naartoe zijn gegaan.

Indien nodig volgen er nog één of meer (overlappende) rondes totdat alle items zijn verdeeld.

Om de app te gebruiken, moet je je gratis registreren of een betaald abonnement afsluiten. De app werkt op alle apparaten met een internetbrowser (internetverbinding vereist).

<< Vorige  |  Volgende >>