Over ons

uCatalog is een web app voor het stap voor stap inventariseren en verdelen van - geërfde - spullen. Bedacht en gerealiseerd door Claudia, gecodeerd door Lars, Inou, Stephen en Matthijs. Speciale dank aan allen die hun verhalen en kennis hebben gedeeld, feedback hebben gegeven, of op een andere manier hebben geholpen bij de creatie van deze app.

Hi! 👋

Mijn naam is Claudia en ik ben sinds eind jaren negentig werkzaam in de digitale mediasector als onder andere UX designer en User researcher.

Een tijdje geleden ging ik op sabbatical en volgde een coding bootcamp bij Le Wagon. Rond die tijd ervaarde ik hoe uitdagend het was om samen met familie het appartement van onze vader op te ruimen nadat hij naar een zorginstelling was verhuisd. Ik erfde ook de bezittingen van mijn tante; ze had mij gevraagd om aandenkens te verdelen onder familie en vrienden in binnen- en buitenland. Beide ‘user journeys’ hadden hun eigenaardigheden en hun ups en downs. Ik vroeg me af: "Is hier geen app voor?" en “Hoe zou je dit proces gemakkelijker kunnen maken?”

Ook, omdat ik deze ervaringen had, kreeg ik steeds meer gesprekken met andere 'ervaringsdeskundigen' over hoe erfenissen en huisontruimingen bij hen waren verlopen, wat er goed ging en wat niet. Alles bij elkaar leidde tot de ontwikkeling van uCatalog, een SaaS web app om samen spullen te verdelen. Ik hoop dat veel mensen er veel aan zullen hebben. Feedback is altijd welkom!